Verzenden & retourneren

Garantie op nieuw Product

Indien de (koop)overeenkomst betrekking heeft op een nieuw Product (hier vallen a en b keus producten onder), die door een derde werd geproduceerd, dan is de garantie beperkt tot uitsluitend de garantie die door de fabrikant van het Product wordt verstrekt. De ondernemer verstrekt dienaangaande derhalve geen (aanvullende) garantie.

Garantie op reparaties

De in dit artikel genoemde garantie op een door de ondernemer gedane reparatie aan het Product, niet zijnde een reparatie of herstel zoals bedoeld in artikel 8, geldt voor een periode van zes maanden na de datum waarop de reparatie aan het Product is uitgevoerd.
De garantie betreft uitsluitend hetgeen door de ondernemer is gerepareerd en ziet uitdrukkelijk niet op andere onderdelen van het Product.

Herroepingsformulier

Wilt u uw aankoop bij Witgoed-Jorn retourneren?

Retouren

Mocht u na het ontvangen van het door u bestelde product toch besluiten het product te willen retourneren, kunt u zich beroepen op uw herroepingsrecht. Dit houdt in dat u de aankoop binnen 14 dagen na ontvangst van het product zonder opgave van redenen kunt ontbinden. U kunt gebruik maken van deze mogelijkheid, mits het product ongebruikt en onbeschadigd is en het, indien redelijkerwijs mogelijk, wordt geretourneerd in de originele verpakking. Om te kunnen beoordelen of u het product voldoet aan uw verwachtingen, is het toegestaan om het product uit de verpakking te halen. Tijdens de zichttermijn heeft u het recht om het door u aangeschafte product te beoordelen en proberen “zoals u dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen.” Dit betekent in het algemeen dat het product uitgepakt mag worden en zo nodig ingeschakeld en geprobeerd zoals dat in de winkel doorgaans ook mogelijk is. Verpakkingen dienen hierbij geopend te worden op de wijze waarop bedoeld is de verpakkingen te openen, zonder deze onnodig te beschadigen. Brengt u ons niet binnen de zichttermijn van 14 dagen op de hoogte van uw besluit de aankoop te ontbinden, dan wordt de aankoop door ons als definitief beschouwd.

Indien u gebruik wenst te maken van uw herroepingsrecht bij een online aankoop, dan kunt u het artikel aan ons retourneren De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product. Als de ondernemer niet heeft gemeld dat de consument deze kosten moet dragen of als de ondernemer aangeeft de kosten zelf te dragen, hoeft de consument de kosten voor terugzending niet te dragen.

Bij de ontvangst zal het artikel worden gecontroleerd. Na goedkeuring zal de Witgoed-Jorn.be het aankoopbedrag terugstorten. Normaal gesproken gebeurt dit al binnen 7 dagen.


Ik heb mijn apparaat gebruikt, maar ben er toch niet tevreden mee. Kan ik hem nog retourneren?

Zolang u als klant nog niet heeft besloten het product definitief te houden mag u het product weliswaar proberen, echter niet gebruiken. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld een wasmachine mag bekijken, maar indien u hem aansluit en er wasjes mee draait verliest de wasmachine zijn waarde en wordt er bij het retourneren een waardevermindering in rekening gebracht.


Zijn er apparaten die niet geretourneerd kunnen worden?

Ja, sommige apparaten kunnen niet geretourneerd worden. Denk hierbij aan producten die overeenkomstig uw specificaties zijn aangepast, producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn of door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, of audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken.


Hoe kan ik mijn aankoop retourneren?

Indien u gebruik wenst te maken van uw herroepingsrecht bij een online aankoop, dient u ons binnen 14 dagen na ontvangst van het product op de hoogte te stellen van uw besluit tot ontbinding van de aankoopovereenkomst. Dit kunt u op verschillende manieren doen: door een e-mail te sturen naar 1jorn@live.be, onder vermelding van naam- en adresgegevens, telefoonnummer, typenummer van het product en het ordernummer door het formulier voor herroeping ingevuld naar ons te e-mailen/versturen:herroepingsformulier. Hierop ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Indien u de overeenkomst herroept, wordt (indien u niet in staat bent het product zelf op te sturen of langs te brengen) door ons contact met u opgenomen om het product bij u thuis af te halen. Wanneer u het product verzendt zijn de kosten van het verzenden voor uw rekening. Binnen 14 dagen nadat u het product retour heeft gezonden of wij het product bij u hebben opgehaald zullen wij het aankoopbedrag aan u terugbetalen. Diensten die al zijn verleend worden wel in rekening gebracht en worden dus in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.